Carregant web FCAC

Celler Masroig dóna el tret de sortida al Centenari amb una festa inaugural

05/03/2017

El dissabte 4 de març, Celler Masroig va iniciar la celebració del seu Centenari (1917-2017) amb una festa dedicada als seus socis i treballadors. L’acte va ser presidit pel Sr. Joaquim Nin, Secretari general de la Presidència, acompanyat pel Sr. Òscar Peris, Delegat Territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, el Sr. Salvador Puig, director general de l’INCAVI, el Sr. Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del DAAM a Tarragona i el Sr. Ramon Sarroca, president de la FCAC.

La festa va començar amb l’espectacle “El Sommelier”, un monòleg d’humor negre, escrit i protagonitzat per l’actor Fermí Fernández, amb la col·laboració de l’escriptor i dramaturg Toni Orensanz, i dirigit pel també actor Toni Albà. Acte seguit, es van dur a terme els parlaments de les diferents autoritats i un petit homenatge a diverses persones que han format part de la història del Celler durant aquests 100 anys.

El gran protagonista de l’acte però ha estat el vi del centenari. Un vi elaborat exclusivament per celebrar aquests 100 anys. Una edició limitada de 500 ampolles firmades pel Director Tècnic i enòleg del celler, Carles Escolar. Un vi 100% masrojà, 100% carinyena, la varietat més preuada del poble del Masroig.

Després de l’acte central es va dur a terme la inauguració d’un monument representatiu d’aquests 100 anys de vida del Celler, un símbol que quedarà permanent i ens farà recordar aquesta data històrica. Finalment, l’acte es va finalitzar amb un dinar aperitiu per a tots els convidats.

Aquest només és el primer de diferents esdeveniments que marcaran el calendari aquest 2017, i que s’aniran publicant a les xarxes socials, com una gran festa d’aniversari prevista el 7 de juliol a Tarragona.

Celler Masroig 1917-2017. 100 anys del nostre lloc en el món

Celler Masroig, fundat l’any 1917, és actualment un dels referents de la jove Denominació d’Origen Montsant. La seva producció se situa en uns 2,5 milions de kg de verema a l’any, majoritàriament de carinyena i garnatxa, varietats autòctones de la zona.

El celler porta al darrera una història plena de matisos, lluites i victòries. Any rere any el món ha anat canviant i la bodega també. Gustos, modes i tendències de la societat han estat un repte sostingut, i el Celler Masroig no ha estat aliè a aquests canvis. La visió, sempre humana dels seus socis i treballadors, s’ha adaptat a cada canvi del curs de la història, mantenint sempre però les seves arrels i tradicions. El celler del segle XXI treballa per afermar dia a dia la confiança dels seus clients i per continuar essent un dels cellers de referència dins la Denominació d’Origen Montsant.

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya