La cooperativa Unió Corporació Alimentària ha estat distingida amb el “Premi a la Innovació”, concedit per Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya en el marc de la seva assemblea anual feta avui al matí a Madrid. Aquest guardó suposa un reconeixement a l’aposta d’Unió per la sostenibilitat, l’economia circular, la introducció de millores agronòmiques en els conreus i el desenvolupament de nous productes.
El jurat dels premis ha destacat la participació d’Unió Corporació Alimentària en diversos projectes d’R+D+I que li han permès desenvolupar 4 patents en els últims anys i valoritzar subproductes com la pell de l’ametlla i l’avellana i també la polpa de la garrofa.
La pell de l’ametlla i l’avellana que s’obtenen durant el procés industrial de repelat tenen un elevat percentatge de fibra i són una font natural d’antioxidants bioactius i biodisponibles; en concret, s’ha comprovat que la pell de l’avellana millora factors de risc associats amb malalties cardiovasculars i càncer de colon. Pel que fa a la polpa de la garrofa, presenta una complexa varietat de components que es podrien utilitzar per obtenir nous ingredients funcionals i tecnològics en la indústria agroalimentària.
En paral·lel, Unió també està realitzant millores genètiques en els conreus que li han de permetre obtenir una nova varietat d’ametlla tipus marcona, optimitzada des del punt de vista agronòmic, sensorial i industrial. La finalitat és obtenir una varietat més resistent i productiva que contribueixi a potenciar l’oferta d’un producte amb un elevat valor afegit en els mercats internacionals.
Constituïda al 1942, Unió Corporació Alimentària aglutina unes 180 cooperatives agràries que representen uns 22.000 socis. Té presència a les comarques de Tarragona i també a Lleida, Castelló, València, Alacant, Terol i Mallorca. Dóna ocupació a 138 treballadors i les exportacions suposen un 52% de les vendes.
Unió té la seu central a Reus i tres centres de producció que sumen un total de 32.300 m2.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h