Carregant web FCAC

Avui dijous 1 de juny, a Madrid

Unió Corporació Alimentària rep el premi a la Innovació

Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya reconeix la seva aposta per l’economia circular i el desenvolupament de nous productes. Unió aglutina unes 180 cooperatives i 22.000 socis productors

01/06/2017

La cooperativa Unió Corporació Alimentària ha estat distingida amb el “Premi a la Innovació”, concedit per Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya en el marc de la seva assemblea anual feta avui al matí a Madrid. Aquest guardó suposa un reconeixement a l’aposta d’Unió per la sostenibilitat, l’economia circular, la introducció de millores agronòmiques en els conreus i el desenvolupament de nous productes.

El jurat dels premis ha destacat la participació d’Unió Corporació Alimentària en diversos projectes d’R+D+I que li han permès desenvolupar 4 patents en els últims anys i valoritzar subproductes com la pell de l’ametlla i l’avellana i també la polpa de la garrofa.

La pell de l’ametlla i l’avellana que s’obtenen durant el procés industrial de repelat tenen un elevat percentatge de fibra i són una font natural d’antioxidants bioactius i biodisponibles; en concret, s’ha comprovat que la pell de l’avellana millora factors de risc associats amb malalties cardiovasculars i càncer de colon. Pel que fa a la polpa de la garrofa, presenta una complexa varietat de components que es podrien utilitzar per obtenir nous ingredients funcionals i tecnològics en la indústria agroalimentària.

En paral·lel, Unió també està realitzant millores genètiques en els conreus que li han de permetre obtenir una nova varietat d’ametlla tipus marcona, optimitzada des del punt de vista agronòmic, sensorial i industrial. La finalitat és obtenir una varietat més resistent i productiva que contribueixi a potenciar l’oferta d’un producte amb un elevat valor afegit en els mercats internacionals.

Constituïda al 1942, Unió Corporació Alimentària aglutina unes 180 cooperatives agràries que representen uns 22.000 socis. Té presència a les comarques de Tarragona i també a Lleida, Castelló, València, Alacant, Terol i Mallorca. Dóna ocupació a 138 treballadors i les exportacions suposen un 52% de les vendes.

Unió té la seu central a Reus i tres centres de producció que sumen un total de 32.300 m2.

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya