Comunicats de premsa

Avui dijous 1 de juny, a Madrid

Unió Corporació Alimentària rep el "Premi a la Innovació"

01/06/2017

Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya reconeix la seva aposta per l’economia circular i el desenvolupament de nous productes. Unió aglutina unes 180 cooperatives i 22.000 socis productors

La cooperativa Unió Corporació Alimentària ha estat distingida amb el “Premi a la Innovació”, concedit per Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya en el marc de la seva assemblea anual feta avui al matí a Madrid. Aquest guardó suposa un reconeixement a l’aposta d’Unió per la sostenibilitat, l’economia circular, la introducció de millores agronòmiques en els conreus i el desenvolupament de nous productes.

El jurat dels premis ha destacat la participació d’Unió Corporació Alimentària en diversos projectes d’R+D+I que li han permès desenvolupar 4 patents en els últims anys i valoritzar subproductes com la pell de l’ametlla i l’avellana i també la polpa de la garrofa.

La pell de l’ametlla i l’avellana que s’obtenen durant el procés industrial de repelat tenen un elevat percentatge de fibra i són una font natural d’antioxidants bioactius i biodisponibles; en concret, s’ha comprovat que la pell de l’avellana millora factors de risc associats amb malalties cardiovasculars i càncer de colon. Pel que fa a la polpa de la garrofa, presenta una complexa varietat de components que es podrien utilitzar per obtenir nous ingredients funcionals i tecnològics en la indústria agroalimentària.

En paral·lel, Unió també està realitzant millores genètiques en els conreus que li han de permetre obtenir una nova varietat d’ametlla tipus marcona, optimitzada des del punt de vista agronòmic, sensorial i industrial. La finalitat és obtenir una varietat més resistent i productiva que contribueixi a potenciar l’oferta d’un producte amb un elevat valor afegit en els mercats internacionals.

Constituïda al 1942, Unió Corporació Alimentària aglutina unes 180 cooperatives agràries que representen uns 22.000 socis. Té presència a les comarques de Tarragona i també a Lleida, Castelló, València, Alacant, Terol i Mallorca. Dóna ocupació a 138 treballadors i les exportacions suposen un 52% de les vendes.

Unió té la seu central a Reus i tres centres de producció que sumen un total de 32.300 m2.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La FCAC, crítica amb la retallada del 9,1% de la PAC en el Marc Financer Plurianual UE
La FCAC, crítica amb la retallada del 9,1% de la PAC en el Marc Financer Plurianual UE 28/05/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra crítica amb la proposta de la Comissió Europea de reduir un 9,1% el pressupost de la Política Agrària Comuna (PAC) dins del...
FCAC proposarà, a la consellera Teresa Jordà, 50 mesures front a la crisi de la Covid-19
FCAC proposarà, a la consellera Teresa Jordà, 50 mesures front a la crisi de la Covid-19 26/05/2020 A continuació, ronda de reunions perquè les mesures -d’àmbit català, estatal i europeu- s’integrin al pla de treball global de la Generalitat En paral·lel, cal suport directe per a...
La FCAC defensa la sostenibilitat i el consum de proximitat en el Nou Model Econòmic per Catalunya
La FCAC defensa la sostenibilitat i el consum de proximitat en el Nou Model Econòmic per Catalunya 20/05/2020 Ramon Sarroca, president de la FCAC, ha subratllat el valor de les cooperatives agràries en la sobirania alimentària i l’equilibri territorial La Federació de Cooperatives Agràries de...
La FCAC alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi haurà sostenibilitat ambiental
La FCAC alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi haurà sostenibilitat ambiental 20/05/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi pot haver sostenibilitat ambiental, tot i que ratifica el compromís del sector amb el...
Nespresso dóna 117 tones d'arròs a Bancs d'Aliments de tota Espanya a través del reciclatge de les seves càpsules
Nespresso dóna 117 tones d'arròs a Bancs d'Aliments de tota Espanya a través del reciclatge de les seves càpsules 20/05/2020 L'arròs es dóna a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments, que el distribueix per tot el país Des de 2011 s'han donat més de 960 tones d'arròs Per novè any consecutiu,...
Les Cabanes, un oli internacionalment premiat
Les Cabanes, un oli internacionalment premiat 19/05/2020 La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha estat guardonada per segon any consecutiu amb la Medalla d’Or als New York International Olive Oil Competition 2020, per la qualitat del seu oli...
De part de les abelles, gràcies
De part de les abelles, gràcies 19/05/2020 Demà 20 de maig, se celebra el Dia Mundial de l’Abella i Muria Bio ho celebra amb una bona notícia. Las mesures restrictives que han pres els respectius Governs a nivell mundial per combatre el...
FCAC trasllada al president Quim Torra mesures per a les cooperatives agràries
FCAC trasllada al president Quim Torra mesures per a les cooperatives agràries 18/05/2020 Arran de la Covid-19, les cooperatives s’han reafirmat com a sector estratègic en la producció d’aliments i en l’equilibri econòmic i social Catalunya només produeix un 40% dels aliments...
Grup Cooperatiu Unió presenta “Tot anirà bé”, un vi d’edició limitada en agraïment al personal sanitari
Grup Cooperatiu Unió presenta “Tot anirà bé”, un vi d’edició limitada en agraïment al personal sanitari 07/05/2020 El Grup Cooperatiu Unió ha presentat, avui al matí, el vi d’edició limitada “Tot anirà bé” i n’ha lliurat les 1.200 ampolles al Servei Català de la Salut de la Regió Sanitaria del Camp...
Celler Masroig s'estrena amb un Room Escape virtual
Celler Masroig s'estrena amb un Room Escape virtual 04/05/2020 Sota el títol “El misteri de la biblioteca del vi” Celler Masroig ens torna a sorprendre amb un nou room escape, però aquest cop, virtual. Celler Masroig ja va realitzar un room escape fa tres...
Uns 50 vins cooperatius, recomanats per consumidors en el concurs #santjordiacasa
Uns 50 vins cooperatius, recomanats per consumidors en el concurs #santjordiacasa 24/04/2020 Cellers Domenys, Celler Batea, Celler Cooperatiu de Gandesa, Empordàlia i Sant Josep Wines són alguns dels cellers més representats en el concurs de vi cooperatiu La Federació de Cooperatives...
La FCAC presenta la plataforma “ProducteCoop: directe a casa!”
La FCAC presenta la plataforma “ProducteCoop: directe a casa!” 23/04/2020 S’inclouen dades de 50 cooperatives agràries, distribuïdes arreu del territori i que ofereixen una àmplia representació dels productes alimentaris catalans La Federació de Cooperatives...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x