Carregant web FCAC

Orelletes

Recepta de la cooperativa Arbequina

24/08/2021

Les orelletes són un dolç molt típic de Les Garrigues i d’altres zones de Catalunya. La seva elaboració és un acte més de la Festa Major en el qual les famílies s’apleguen per a cuinar-les.

Ingredients (60 unitats)

  • Aigua
  • 250 g de matafaluga
  • 250 g de celiandre
  • 1 pot de llet condensada
  • Oli d’oliva verge extra 'Arbequina'
  • 12 ous
  • Un tubet d’essència de vainilla
  • Un tubet d’essència de llimona
  • Un sobre llevat de rebosteria
  • 250 ml de barreja de licors (ratafia, mistela i anís)
  • Farina a demanda de la massa
  • Sal
  • Sucre

Preparació

Per a la massa

El dia abans de fer les orelletes, posem en un cassó 1,5 litres d’aigua, el celiandre i la matafaluga i ho fem bullir fins que ens quedi aproximadament 500 ml. Reservem dins l’aigua totes les herbes fins a l’hora de fer la massa. Així agafa més sabor la infusió.

Per fer la massa, posem en un recipient gran, els 12 ous, un gotet d’oli d’oliva verge extra 'Arbequina', un polsim de sucre i un altre polsim de sal. Batem els ous amb l’ajuda d’una batedora de mà.

Colem l’aigua de la infusió de matafaluga i celiandre i l’afegim a poc a poc mentre batem els ous.

Anem incorporant la resta d’ingredients, la barreja de licors, l’essència de vainilla i llimona, el llevat i la llet condensada batent els ingredients sense parar i seguidament, hi afegim la farina a poc a poc i ho anem remenant amb les mans fins que quedi una pasta fina i no massa dura.

Dividim la massa en porcions de 40 g - 50 g i les deixem fermentar durant 10 minuts.

Omplirem un bol petit amb Oli d’oliva verge extra 'Arbequina' i incorporem les porcions que us hi càpiguin dins l’oli.

Per a fregir

Posem 3 litres d’oli d’oliva verge extra 'Arbequina' en una paella, de la mida de l’orelleta. La mida tradicional de Les Garrigues és d’entre uns 26-30 cm de diàmetre, encara que n’hi ha de més grans, i l’escalfem fins als 150 graus.

Tot seguit, agafeu una porció de massa de dins el bol d’oli, l’aplanem amb un rodet o amb les mans, fins que quedi ben fina i la fregim a la paella amb l’oli ja calent.

Quan estiguin ben rosses, les posem damunt de paper absorbent i hi afegim sucre abundant per damunt.

Font: Cooperativa Arbequina
Altres notícies
26.05.2022

L'Avellanera destaca els beneficis de l'oli d'oliva verge extra a través del seu OOVE 'Silvaurum'

26/05/2022

'Silvaurum' és un oli d’oliva verge extra, pertanyent al Canal Horeca, elaborat per la cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona),...

24.05.2022

Els cellers cooperatius triomfen al concurs Garnatxes del Món

24/05/2022

A principis de maig es va celebrar, a Olite (Navarra), la 10a edició de Garnatxes del Món. En el concurs, d’àmbit internacional, prop de 900...

09.05.2022

Empordàlia dona suport a l'associació We Love Uganda

09/05/2022

L'associació empordanesa sense ànim de lucre We Love Uganda ha engegat una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de recollir fons per garantir...

29.04.2022

Castell d'Or brilla amb tres noves medalles al Concurs SAKURA Japan Women’s Wine Awards

29/04/2022

Els caves de Castell d’Or han tornat a brillar al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de vi més...

14.04.2022

Empordàlia regala roses fetes per la Fundació Arrels per Sant Jordi

14/04/2022

Per segon any consecutiu, el celler Empordàlia celebra la Diada de Sant Jordi col·laborant amb la Fundació Arrels i adquirint les roses...

11.04.2022

Celler Batea llança els seus primers vins en llauna

11/04/2022

Davant el constant canvi en què es troba el món, i les noves formes de consum i la demanda d’un públic més jove, han fet que Celler Batea es...

07.04.2022

L'Avellanera selecciona els seus millors productes per a la campanya de mones de Pasqua

07/04/2022

L’Avellanera, de la Selva Camp, inicia la seva campanya de Setmana Santa amb la comercialització d’exquisides mones de Pasqua. La...

07.04.2022

Castell d'Or obté quatre medalles al Concurs Mundus Vini Spring

07/04/2022

Castell d’Or ha obtingut quatre medalles al Concurs Internacional Mundus Vini que té lloc a Alemanya dues vegades a l’any. En la seva...

Som socis de:
Amb el suport de