Les orelletes són un dolç molt típic de Les Garrigues i d’altres zones de Catalunya. La seva elaboració és un acte més de la Festa Major en el qual les famílies s’apleguen per a cuinar-les.
Ingredients (60 unitats)
Preparació
Per a la massa
El dia abans de fer les orelletes, posem en un cassó 1,5 litres d’aigua, el celiandre i la matafaluga i ho fem bullir fins que ens quedi aproximadament 500 ml. Reservem dins l’aigua totes les herbes fins a l’hora de fer la massa. Així agafa més sabor la infusió.
Per fer la massa, posem en un recipient gran, els 12 ous, un gotet d’oli d’oliva verge extra 'Arbequina', un polsim de sucre i un altre polsim de sal. Batem els ous amb l’ajuda d’una batedora de mà.
Colem l’aigua de la infusió de matafaluga i celiandre i l’afegim a poc a poc mentre batem els ous.
Anem incorporant la resta d’ingredients, la barreja de licors, l’essència de vainilla i llimona, el llevat i la llet condensada batent els ingredients sense parar i seguidament, hi afegim la farina a poc a poc i ho anem remenant amb les mans fins que quedi una pasta fina i no massa dura.
Dividim la massa en porcions de 40 g - 50 g i les deixem fermentar durant 10 minuts.
Omplirem un bol petit amb Oli d’oliva verge extra 'Arbequina' i incorporem les porcions que us hi càpiguin dins l’oli.
Per a fregir
Posem 3 litres d’oli d’oliva verge extra 'Arbequina' en una paella, de la mida de l’orelleta. La mida tradicional de Les Garrigues és d’entre uns 26-30 cm de diàmetre, encara que n’hi ha de més grans, i l’escalfem fins als 150 graus.
Tot seguit, agafeu una porció de massa de dins el bol d’oli, l’aplanem amb un rodet o amb les mans, fins que quedi ben fina i la fregim a la paella amb l’oli ja calent.
Quan estiguin ben rosses, les posem damunt de paper absorbent i hi afegim sucre abundant per damunt.
'Silvaurum' és un oli d’oliva verge extra, pertanyent al Canal Horeca, elaborat per la cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona),...
A principis de maig es va celebrar, a Olite (Navarra), la 10a edició de Garnatxes del Món. En el concurs, d’àmbit internacional, prop de 900...
L'associació empordanesa sense ànim de lucre We Love Uganda ha engegat una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de recollir fons per garantir...
Els caves de Castell d’Or han tornat a brillar al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de vi més...
Per segon any consecutiu, el celler Empordàlia celebra la Diada de Sant Jordi col·laborant amb la Fundació Arrels i adquirint les roses...
Davant el constant canvi en què es troba el món, i les noves formes de consum i la demanda d’un públic més jove, han fet que Celler Batea es...
L’Avellanera, de la Selva Camp, inicia la seva campanya de Setmana Santa amb la comercialització d’exquisides mones de Pasqua. La...
Castell d’Or ha obtingut quatre medalles al Concurs Internacional Mundus Vini que té lloc a Alemanya dues vegades a l’any. En la seva...
Compromís amb la producció local i la sostenibilitat
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8 a 15 h
Estiu: dilluns a divendres de 8.30 a 14 h