Carregant web FCAC
banner 1

Revista AGROactivitat

AGRO 97
Maig 2019
Descarregar revista Veure a ISSUU
Les cooperatives del futur

Com cada any per aquestes dates celebrem l’Assemblea General, i en aquesta ocasió ho fem a les terres del Baix Ebre i el Montsià, on ens acull com a amfitriona la Cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara.

L’Assemblea esdevé punt de trobada del sector i és el moment que aprofitem per presentar la feina feta i els projectes a desenvolupar en el següent exercici. El president de la Generalitat, Quim Torra, ens ha comunicat que compartirà amb nosaltres aquest acte i la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ens acompanyarà al dinar de germanor. Els reconeixem la voluntat d’entesa amb el món agrari i ramader i amb els socis i sòcies que en formem part, així com la concreció del seu compromís en l’aprovació de projectes que resulten estratègics per al sector.

Les cooperatives impulsem el desenvolupament econòmic i social en el món rural i, precisament per això, necessitem reforçar les nostres estructures. El Pla de Millora de la Competitivitat, que ha estat pressupostat amb 6,8 milions d’euros per a tres anys, és una eina indispensable per consolidar la modernització i la resposta als reptes dels mercats.

I és que el camp no és aliè als canvis que porten els nous temps. El relleu generacional, la formació dels consells rectors i la participació de les dones en els òrgans de decisió, tant a nivell de cooperativa com a la junta de la Federació, són alguns dels àmbits que estem treballant més intensament.

A més, el nostre pla d’actuació s’articula a l’entorn de quatre grans eixos: territori, economia social, acció social i lideratge, que considerem cabdals per garantir l’èxit de les nostres empreses a nivell competitiu i d’eficiència.

I no només això. Ens trobem, de ple, en la discussió de la nova PAC, a l’espera de la formació del nou Parlament europeu per concretar la seva implementació.

Els reptes de transferència tecnològica esdevenen la clau per a un bon posicionament dins del sector agroalimentari i cada dia augmenten les cooperatives vinculades a programes de recerca i innovació que, en moltes ocasions, promovem des de la Federació.

Esperem l’aprovació, al més aviat possible, de la futura Llei d’espais agraris i també ens preocupen la sobirania alimentària i com evitar el malbaratament. Formem part del nou Consell Català de l’Alimentació per impulsar una política alimentària del país basada en la producció local i la gestió sostenible.

Som conscients que s’han donat determinades situacions que podrien portar a una falta de confiança en el model. Per això, ara més que mai, estem treballant per enfortir-lo i posar en relleu el nostre paper vital per al territori rural de Catalunya.

Els camps a treballar són molts i, com veieu, avancem en projectes diversos i estratègics. El consell rector i jo mateix estem convençuts que l’aposta és ambiciosa i engrescadora, i us encoratjo a posar en comú els vostres i els nostres reptes per sumar plegats.

 

Ramon Sarroca

President

Llegir més
Notícies

Millorar la productivitat dels conreus extensius

06/2019

El projecte IoECrops està basat en l’Internet de les Coses per recollir i tractar dades sobre els sistemes de treball a les parcel·les amb la...

Dashboard.coop

06/2019

Es presenta el quadre de comandament del cooperativisme agrari, una nova eina per valorar l’impacte de les diferents polítiques i analitzar...

El cava apuja quotes i belluga fitxa

06/2019

El Consell Regulador del Cava ha aprovat un increment d’1,5 milions d’euros i comptarà amb pressupost final de 5 milions per a accions de...

Reptes de la ramaderia

06/2019

OPINIÓ Ramon Armengol, responsable ramaderia FCAC Darrerament s’han acumulat tot un seguit de condicionants de tipus sanitari, social i...

La Cooperativa de l’Albi compleix cent anys

06/2019

Fundada al 1919, la Cooperativa Agrícola de l’Albi és un molí productor d’oli d’oliva verge extra que treballa diàriament per aconseguir...

El valor de cada ampolla

05/2019

Cada ampolla de vi reutilitzada set vegades evita l’emissió de 500 grams de diòxid de carboni a l’atmosfera. Les ampolles que es reciclen...

Ownat, the Real Food

05/2019

La cooperativa Cotecnica ha actualitzat la marca i la formulació de totes les famílies d’alta gamma d’alimentació per a mascotes que, d’ara...

Les Cabanes, premis internacionals

05/2019

El prestigiós concurs Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition ha reconegut amb una medalla de bronze l’oli d’oliva verge...

Showroom de la DOP Oli Terra Alta

05/2019

Amb l’objectiu de donar a conèixer la varietat d’oliva empeltre, la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli Terra Alta ha organitzat, al...

Alba 1919

05/2019

La Cooperativa La Fraternal de l’Albagés ha renovat la seva web coincidint amb la celebració del centenari. La nova pàgina combina un repàs...

Giny, oli amb estil

05/2019

Celler Batea ha presentat Giny. Es tracta d’un oli d’oliva verge extra de categoria superior, suau i afruitat. Al segle XVIII, els molins...

Oli Les Passeres

05/2019

Agrícola de Riudoms Riudoms | Baix Camp   "El blau del cel, el marró de la terra i el groc del sol són els colors que conformen el distintiu...

Sarral, l’aposta pel cava

05/2019

La Vinícola de Sarral ha inaugurat un edifici construït exclusivament per a l’elaboració de cava Portell. Amb les noves instal·lacions, que...

"Que el soci de Covides se'n senti orgullós"

05/2019

GENT&TERRITORI Fèlix Galimany Covides “A casa meva som pagesos i jo sóc la quarta generació de viticultors. Sempre m’havia agradat fer...

Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona

05/2019

Silvia Tarragona | www.chupchupchup.com Facebook / Instagram: @chupchupchup.recetas Twitter / Pinterest: @chupchupchup Una de les coses que...

Tot un cel dins del Montsec Astronòmic

05/2019

Per commemorar el 60è aniversari, el Celler Montsec de la Cooperativa d'Artesa de Segre ha elaborat un vi inspirat en un tret distintiu de la zona...

Una oportunitat per a la competitivitat

05/2019

El procés de concertació entre la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura aconsegueix que el Govern de...

"Hem dotat el Pla de Competitivitat de les cooperatives agràries amb 6,8M€"

05/2019

ENTREVISTA Teresa Jordà Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Quins són els eixos prioritaris de la conselleria...

Relleu generacional al camp

05/2019

Representants de les cooperatives d’Ivars d’Urgell, Fru-Rose, Covides i Cítrics Terres de l’Ebre han participat en aquesta trobada de joves...

"El sector de l'oli no sap mantenir un preu digne"

05/2019

ENTREVISTA Antoni Galceran Responsable Oli d'Oliva FCAC Membre del consell rector de la cooperativa del poble, Antoni Galceran (la Palma...

Sentència a favor de les benzineres automàtiques

05/2019

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha valorat positivament la decisió del Tribunal Suprem reconeixent la legalitat del...

Som socis de: