Com cada any per aquestes dates celebrem l’Assemblea General, i en aquesta ocasió ho fem a les terres del Baix Ebre i el Montsià, on ens acull com a amfitriona la Cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara.
L’Assemblea esdevé punt de trobada del sector i és el moment que aprofitem per presentar la feina feta i els projectes a desenvolupar en el següent exercici. El president de la Generalitat, Quim Torra, ens ha comunicat que compartirà amb nosaltres aquest acte i la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ens acompanyarà al dinar de germanor. Els reconeixem la voluntat d’entesa amb el món agrari i ramader i amb els socis i sòcies que en formem part, així com la concreció del seu compromís en l’aprovació de projectes que resulten estratègics per al sector.
Les cooperatives impulsem el desenvolupament econòmic i social en el món rural i, precisament per això, necessitem reforçar les nostres estructures. El Pla de Millora de la Competitivitat, que ha estat pressupostat amb 6,8 milions d’euros per a tres anys, és una eina indispensable per consolidar la modernització i la resposta als reptes dels mercats.
I és que el camp no és aliè als canvis que porten els nous temps. El relleu generacional, la formació dels consells rectors i la participació de les dones en els òrgans de decisió, tant a nivell de cooperativa com a la junta de la Federació, són alguns dels àmbits que estem treballant més intensament.
A més, el nostre pla d’actuació s’articula a l’entorn de quatre grans eixos: territori, economia social, acció social i lideratge, que considerem cabdals per garantir l’èxit de les nostres empreses a nivell competitiu i d’eficiència.
I no només això. Ens trobem, de ple, en la discussió de la nova PAC, a l’espera de la formació del nou Parlament europeu per concretar la seva implementació.
Els reptes de transferència tecnològica esdevenen la clau per a un bon posicionament dins del sector agroalimentari i cada dia augmenten les cooperatives vinculades a programes de recerca i innovació que, en moltes ocasions, promovem des de la Federació.
Esperem l’aprovació, al més aviat possible, de la futura Llei d’espais agraris i també ens preocupen la sobirania alimentària i com evitar el malbaratament. Formem part del nou Consell Català de l’Alimentació per impulsar una política alimentària del país basada en la producció local i la gestió sostenible.
Som conscients que s’han donat determinades situacions que podrien portar a una falta de confiança en el model. Per això, ara més que mai, estem treballant per enfortir-lo i posar en relleu el nostre paper vital per al territori rural de Catalunya.
Els camps a treballar són molts i, com veieu, avancem en projectes diversos i estratègics. El consell rector i jo mateix estem convençuts que l’aposta és ambiciosa i engrescadora, i us encoratjo a posar en comú els vostres i els nostres reptes per sumar plegats.
Ramon Sarroca
President
El projecte IoECrops està basat en l’Internet de les Coses per recollir i tractar dades sobre els sistemes de treball a les parcel·les amb la...
Es presenta el quadre de comandament del cooperativisme agrari, una nova eina per valorar l’impacte de les diferents polítiques i analitzar...
El Consell Regulador del Cava ha aprovat un increment d’1,5 milions d’euros i comptarà amb pressupost final de 5 milions per a accions de...
Darrerament s’han acumulat tot un seguit de condicionants de tipus sanitari, social i mediambiental que conformen una tempesta perfecta per posar...
Fundada al 1919, la Cooperativa Agrícola de l’Albi és un molí productor d’oli d’oliva verge extra que treballa diàriament per aconseguir...
Cada ampolla de vi reutilitzada set vegades evita l’emissió de 500 grams de diòxid de carboni a l’atmosfera. Les ampolles que es reciclen...
La cooperativa Cotecnica ha actualitzat la marca i la formulació de totes les famílies d’alta gamma d’alimentació per a mascotes que, d’ara...
El prestigiós concurs Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition ha reconegut amb una medalla de bronze l’oli d’oliva verge...
Amb l’objectiu de donar a conèixer la varietat d’oliva empeltre, la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli Terra Alta ha organitzat, al...
La Cooperativa La Fraternal de l’Albagés ha renovat la seva web coincidint amb la celebració del centenari. La nova pàgina combina un repàs...
Celler Batea ha presentat Giny. Es tracta d’un oli d’oliva verge extra de categoria superior, suau i afruitat. Al segle XVIII, els molins...
"El blau del cel, el marró de la terra i el groc del sol són els colors que conformen el distintiu de la nostra Cooperativa, dissenyat pel pintor...
La Vinícola de Sarral ha inaugurat un edifici construït exclusivament per a l’elaboració de cava Portell. Amb les noves instal·lacions, que...
“A casa meva som pagesos i jo sóc la quarta generació de viticultors. Sempre m’havia agradat fer de pagès, però vaig estudiar Econòmiques a...
Una de les coses que més m'agrada de la cuina és treballar amb productes de proximitat i de temporada. La naturalesa és sàvia i ens ofereix la...
Per commemorar el 60è aniversari, el Celler Montsec de la Cooperativa d'Artesa de Segre ha elaborat un vi inspirat en un tret distintiu de la zona...
El procés de concertació entre la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura aconsegueix que el Govern de...
Quins són els eixos prioritaris de la conselleria d’Agricultura per al cooperativisme agrari? El republicanisme té una de les seves bases en...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha estat una de les entitats impulsores de la primera edició del Fòrum Empresarial de Joves...
Membre del consell rector de la cooperativa del poble, Antoni Galceran (la Palma d’Ebre, 1969) té una explotació d’olivera i també conrea...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha valorat positivament la decisió del Tribunal Suprem reconeixent la legalitat del...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h