Carregant web FCAC

AGRICOOP BIGDATA

Processament intel·ligent de dades d'utilitat en els processos productius de les cooperatives

El projecte Agricoop Bigdata té com a principal objectiu generar informes intel·ligents, comparatives i previsions futures del sector cooperatiu per millorar la presa de decisions a partir de les dades DUN.

Objectius

Obtenció de FITXES RESUM de les dades tractades que proporcionaran:

  • informació sobre la situació particular de la cooperativa,
  • comparativa amb les dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC),
  • comparativa amb l’entorn geogràfic i
  • comparativa a nivell de tot Catalunya.

També es preveuen projeccions futures de la pròpia organització i el seu entorn competitiu. Així com una evolució de les dades històriques tractades en el període 2015-2020.

Cooperatives participants

Més de 100 cooperatives del Grup DUN CGE de la FCAC.

Socis del projecte

La FCAC i el Centre de Recerca Alba25@ de la Universitat de Lleida (UdL), en concret del Departament de Matemàtiques i el d’Administració d’Empreses.

Resultats esperats

El principal resultat que s’espera de l’execució del projecte és disposar d’un sistema expert intel·ligent (Agricoop-BigData) que permeti l’anàlisi quantitatiu i qualitatiu de les dades històriques que s’han acumulat durant els anys a les bases de dades de la DUN per poder fer un anàlisi prospectiu del futur sota diferents escenaris.

Aquest sistema (Agricoop-BigData), basat en les tècniques de gestió de grans volums de dades, amb coneixements matemàtics i estadístics avançats, haurà de donar informació valuosa per a la presa de decisions en diferents àmbits del sector agroalimentari cooperatiu, des de respostes individuals a cada soci, informació estratègica a cada cooperativa i, com a darrer nivell, informació per a l’organització sectorial que les representa.

El sistema permetrà analitzar la informació, sistematitzar-la, ordenar-la i ésser capaç de generar informes sintètics que, amb la supervisió de recursos humans capacitats, aportin aquesta informació estratègica.

Tot el sistema haurà de convergir en la generació de informes d’alt valor que permetin l’anàlisi d’informació i la presa de decisions estratègiques en base a dades fiables generades en les pròpies cooperatives i que permetin la implantació de nous serveis.

Finalment, s’espera que el projecte permeti fer un salt qualitatiu a les cooperatives agràries catalanes i als seus socis, emprant aquesta informació per prendre millors decisions tant a nivell d’explotació agropecuària individual com a nivell cooperatiu. Aquest salt qualitatiu també ha de permetre una major integració de les cooperatives en l’àmbit de la recerca i estretir les relacions amb una de les principals universitats del país en l’àmbit agroalimentari, fomentant la col·laboració en projectes futurs.

Entitats finançadores

Projecte finançat a través de l'Operació 16.01.01 (Cooperació per a la innovació) a través del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.

 

Som socis de:
Amb el suport de