Carregant web FCAC

Cuina de proximitat amb... Nani Nolla

Amanida Mestral

www.naninolla.cat

25/03/2019
Amanida Mestral
Amanida Mestral © Nani Nolla
Nani Nolla
Nani Nolla
Oli d'oliva verge extra 'Mestral'
Oli d'oliva verge extra 'Mestral' © Nani Nolla
Agrobotiga Agrícola de Cambrils
Agrobotiga Agrícola de Cambrils © Nani Nolla
Olivada amb oli d'oliva i vinagre
Olivada amb oli d'oliva i vinagre © Nani Nolla
Olivada amb oli d'oliva i vinagre
Olivada amb oli d'oliva i vinagre © Nani Nolla
Fuet Mestral
Fuet Mestral © Nani Nolla
Oli d'oliva verge extra i vinagres 'Aragem'
Oli d'oliva verge extra i vinagres 'Aragem' © Nani Nolla
Vinagre 'Aragem'
Vinagre 'Aragem' © Nani Nolla
Agrobotiga Agrícola de Cambrils
Agrobotiga Agrícola de Cambrils © Nani Nolla
Agrobotiga Agrícola de Cambrils
Agrobotiga Agrícola de Cambrils © Nani Nolla
Agrobotiga Agrícola de Cambrils
Agrobotiga Agrícola de Cambrils © Nani Nolla
Agrobotiga Agrícola de Cambrils
Agrobotiga Agrícola de Cambrils © Nani Nolla
vi negre 'Mestral'
vi negre 'Mestral' © Nani Nolla
Vi rosat 'Mestral'
Vi rosat 'Mestral' © Nani Nolla
Cuina de proximitat amb... Nani Nolla
Cuina de proximitat amb... Nani Nolla
Amanida Mestral
Amanida Mestral © Nani Nolla

Que la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya em convidi a participar en la seva revista AGROactivitat em satisfà molt. Em resulta molt gratificant compartir, a través del meu blog, receptes cuinades amb ingredients de temporada i de proximitat, tal com tinc per norma fer, i encara més que aquesta vegada sigui amb productes Mestral de l’Agrobotiga de la Cooperativa de Cambrils.

La nova societat del benestar ha d’apostar per una millor qualitat de vida i en això intervé l’alimentació. Hem de procurar ser menys consumistes i fer que la compra del nostre cistell sigui sostenible, respectuosa amb el medi ambient i les persones. Això ho aconseguirem tenint en compte els productors del nostre entorn i aquí entra poder comprar a llocs que donin protagonisme als pagesos i a les empreses que s’esforcen a fer arribar al consumidor tot el millor del seu treball.

Passejar per l’AgroGourmet de Cambrils et fa adonar de com es preocupen de tenir un etiquetatge i embalatge posats al dia, que ofereixen una visió ben clara de la qualitat de les seves creacions. Els olis i vinagres de la línia "Aragem", que com diuen ells són un tribut als avantpassats que han creat de generació en generació la cultura de la Dieta Mediterrània, transmeten la imatge perfecta de disseny posat a taula.

No en va, l’etiqueta i l’ampolla d’aquest oli d’oliva van resultar guardonades l’any 2012 amb la medalla d’or en Disseny Contemporani a Los Angeles County Fair (California USA). Els vinagres de la mateixa línia ofereixen tot un festival de gustos: de Chardonnay, de Garnatxa, de Moscatell i el Solera 25. I aquí vull afegir una nota personal com a fotògrafa: les seves ampolles són de vidre mate opac la qual cosa fa que siguin molt fàcils de fotografiar, al temps que destaquen per la seva elegància i fotogènia.

Parlant de qualitat, també caldrà destacar l’estrella dels seus olis: l’oli d’oliva verge extra "Mestral", 100% arbequina. Un oli que prové de les oliveres de 300 productors de la principal varietat autòctona de Catalunya, cultivades a la vora del mar Mediterrani, a la costa Daurada. Un oli molt premiat en diversos països del món, entre ells Japó, Xina, USA i Israel.

Tampoc vull passar per alt els olis infusionats, dels quals he de destacar el que he utilitzat: el d’all negre. Encara tinc pendents d’obrir el de bolets i el de tòfona negra... i ja estic tardant!

En fi, que us podria enumerar tots els seus productes però deixaré que sigueu vosaltres els que els descobriu: fruits secs, embotits, vins, caves i més queviures. Perquè Cambrils val una visita, sempre practicant un turisme respectuós, on trobareu un entorn marítim ben especial i on podreu gaudir d’una bona oferta gastronòmica. Però no oblideu de passar per la Cooperativa de Cambrils per tenir el vostre rebost al dia amb productes de màxima qualitat.

He de dir que no m’ha costat gaire inspirar-me a l’hora de preparar el plat perquè principalment vaig trobar allò que necessitava per fer una amanida que vingués de gust només veient-la. En homenatge a la Cooperativa de Cambrils l’anomeno “Amanida Mestral”.

Amanida Mestral

Ingredients

  • escarola
  • carxofes
  • albergínies
  • magrana desgranada
  • tomàquets Raf
  • sal
  • farina
  • olives trencades Mestral
  • olivada d’arbequina Mestral
  • oli d’oliva verge extra Mestral
  • vinagre de poma Mestral

Manera de fer

Tallem l’albergínia a rodanxes o a tires i ho posem en un colador. Salem i deixem que suï durant una hora. Passat el temps, amb paper de cuina, eixuguem les tires, les enfarinem i fregim amb l’oli d’oliva. Deixem en un plat amb paper de cuina i reservem.

Netegem les carxofes traient les fulles externes més dures i també els pèls que puguin tenir a l’interior. Les posem a coure al vapor entre 15 o 18 minuts. Podrem comprovar si estan cuites clavant un ganivet i que no ofereixi resistència. Reservem.

Rentem l’escarola deixant-la en remull una estona. Escorrem i la disposem en una safata de servir.

La guarnirem amb el tomàquet tallat, l’albergínia, la carxofa, les olives, els grans de magrana i amanirem amb la vinagreta que haurem preparat barrejant oli d’oliva, vinagre i l’olivada, en les proporcions que més us agradin. Salem, si cal.

Mentre cuinava, els de casa fèiem un aperitiu amb fuet Mestral molt i molt bo.

Ho vaig maridar amb el Vi Mestral de Chardonnay, blanc de Muscat de gra petit.

M’anava bé perquè havia passat a comprar peix a Cambrils per a preparar un suquet d’allò més.

Tota una conjunció de sabors i territori portats a taula.

LA CUINA VIOLETA (NANI NOLLA)

Instagram: @nani_nolla
Facebook / Twitter: @lacuinavioleta

AGROBOTIGA CAMBRILS
Ctra. Montbrió, km 2 - Cambrils
Coordenades: 41°5'4"N 1°2'6"E
Tel. 977 369 511 | Correu electrònic

Altres notícies
26.05.2022

L'Avellanera destaca els beneficis de l'oli d'oliva verge extra a través del seu OOVE 'Silvaurum'

26/05/2022

'Silvaurum' és un oli d’oliva verge extra, pertanyent al Canal Horeca, elaborat per la cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona),...

24.05.2022

Els cellers cooperatius triomfen al concurs Garnatxes del Món

24/05/2022

A principis de maig es va celebrar, a Olite (Navarra), la 10a edició de Garnatxes del Món. En el concurs, d’àmbit internacional, prop de 900...

09.05.2022

Empordàlia dona suport a l'associació We Love Uganda

09/05/2022

L'associació empordanesa sense ànim de lucre We Love Uganda ha engegat una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de recollir fons per garantir...

29.04.2022

Castell d'Or brilla amb tres noves medalles al Concurs SAKURA Japan Women’s Wine Awards

29/04/2022

Els caves de Castell d’Or han tornat a brillar al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de vi més...

14.04.2022

Empordàlia regala roses fetes per la Fundació Arrels per Sant Jordi

14/04/2022

Per segon any consecutiu, el celler Empordàlia celebra la Diada de Sant Jordi col·laborant amb la Fundació Arrels i adquirint les roses...

11.04.2022

Celler Batea llança els seus primers vins en llauna

11/04/2022

Davant el constant canvi en què es troba el món, i les noves formes de consum i la demanda d’un públic més jove, han fet que Celler Batea es...

07.04.2022

L'Avellanera selecciona els seus millors productes per a la campanya de mones de Pasqua

07/04/2022

L’Avellanera, de la Selva Camp, inicia la seva campanya de Setmana Santa amb la comercialització d’exquisides mones de Pasqua. La...

07.04.2022

Castell d'Or obté quatre medalles al Concurs Mundus Vini Spring

07/04/2022

Castell d’Or ha obtingut quatre medalles al Concurs Internacional Mundus Vini que té lloc a Alemanya dues vegades a l’any. En la seva...

Som socis de:
Amb el suport de