Carregant web FCAC

Revista AGROactivitat

AGRO 92
Abril 2018
Descarregar revista Veure a ISSUU
Assolint fites i plantejant reptes nous

Quan llegireu aquestes línies, és possible que ens trobem en plena celebració de l’Assemblea General; fent balanç de la feina desenvolupada en el mandat dels últims quatre anys i plantejant els reptes que tenim en endavant.

A hores d’ara, estan consolidades determinades eines imprescindibles per al sector, com la nova Llei de cooperatives i el Pla Marc de les cooperatives agràries catalanes, en virtut del qual s’han fet efectius els pagaments pendents de l’antic Pla de Concentració i Modernització i s’ha aprovat el nou Pla de Competitivitat que adapta els instruments a la nostra realitat.

La innovació, la intercooperació, el relleu generacional, la incorporació de la dona en els òrgans de decisió i enfortir la prestació de serveis a les cooperatives i els cooperativistes són altres dels àmbits en què hem treballat els últims anys i continuarem fent-ho. De la mateixa manera que hem defensat un procés de remodelació de les seccions de crèdit que finalment es concretà amb una llei -aprovada per unanimitat del Parlament- que aporta la seguretat, la transparència i la fiabilitat que tant els impositors com els òrgans de govern necessitem.

Després d’aquesta Assemblea, amb la renovació de part del consell rector i la continuïtat d’altres, tenim per davant nous i interessants reptes recollits en el Pla Estratègic de la Federació aprovat recentment. Per al seu acompliment, haurem de treballar i assolir la complicitat del nou Govern que tot just s’acaba de constituir.

És prioritari enfortir la capacitat d’influència i representativitat davant de l’Administració i les institucions. Traslladarem, a la societat, els valors dels models cooperatius i economia social; posarem les persones en el centre del debat. Per fer-ho, comptem amb altaveus com la nostra revista i el servei de comunicació.

A nivell intern, volem convertir la Federació en sòcia estratègica de les cooperatives. Difondrem el model cooperatiu amb formació per a les juntes i promourem la fidelització dels socis i sòcies joves a les cooperatives.

També fomentarem el coneixement dels productes de les cooperatives agràries i la interconnexió entre agrobotigues, al temps que continuarem donant suport a convenis amb la distribució i estrenyerem la col·laboració amb Prodeca per assistir a fires i anar de la mà en el procés d’internacionalització del sector. El nostre objectiu és continuar avançant per arribar als diferents punts de producció i consum.

Però els nostres reptes de futur no seran possibles sense la vostra col·laboració, la determinació i la confiança. Cal comptar amb tots i amb totes, perquè el cooperativisme agrari i ramader esdevinguem imparables.

 

Ramon Sarroca

President

Llegir més
Notícies
12.06.2018

"Un bé a la societat"

06/2018

GENT I TERRITORI Josep Montmany Hortec “La meva família va començar el cultiu de la cirera al 1890. Arran de la fil·loxera de la vinya,...

12.06.2018

Compromís de l’oli amb el medi ambient

06/2018

OPINIÓ Toni Galceran Oli d'Oliva FCAC El Departament de Territori i Sostenibilitat ens ha anunciat la voluntat de crear un distintiu de qualitat...

12.06.2018

“La planta viva alimenta la nostra salut psíquica”

06/2018

ENTREVISTA Ferran Sabater Planta Viva FCAC Ferran Sabater (Barcelona, 1955) porta l’empresa familiar de planta viva, especialitzada en arbust...

12.06.2018

Canvis a la targeta vitivinícola

06/2018

Després que reiteradament s’hagin produït entrades de raïm anomenades “extemporànies” -és a dir, fora del període temporal en què...

12.06.2018

El Ministeri deixa la fruita a la seva sort

06/2018

El Ministeri d'Agricultura ha presentat a les organitzacions agràries el Pla de Mesures per a la millora de la fruita dolça. Aquest sector, i...

12.06.2018

Aranya roja en panís

06/2018

Després que la campanya passada moltes parcel·les de blat de moro es veiessin malmeses per l’aranya roja, les cooperatives afectades van...

12.06.2018

Ametlla de Califòrnia

06/2018

Califòrnia representa el 80% de la producció mundial d’ametlla. Té un sector molt ben estructurat i destina recursos importants a la inversió...

12.06.2018

Garantia de qualitat de l’oli

06/2018

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya lidera el projecte d’innovació Autenfood, que té com a objectiu desenvolupar mètodes que...

12.06.2018

Concurs Mundial de Garnatxes a la Terra Alta

06/2018

Per primera vegada, Catalunya ha rebut el Concurs Internacional de Garnatxes, que posa en valor una varietat característica de la viticultura...

12.06.2018

Premis a la mel BIO de Muria

06/2018

Les mels de la gamma ecològica “Muria BIO” han obtingut recentment diversos guardons, nacionals i internacionals. La mel d’Alta Muntanya ha...

12.06.2018

Iberolei, millor oli de Terres de l'Ebre

06/2018

L’oli d’oliva verge extra “Iberolei”, de la Cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara, ha obtingut el premi al millor oli en el 34è...

12.06.2018

L’Obaga rosat

06/2018

La família de vins de la Vinícola del Priorat continua creixent i enguany ha presentat una parella per a “L’Obaga”, vi negre jove elaborat...

12.06.2018

Oli d’Arbeca a La Piamontesa

06/2018

La cadena de restaurants La Piamontesa, especialitzada en cuina italiana, utilitzarà oli d’oliva de la cooperativa L’Arbequina. Fruit de...

12.06.2018

Mel Degustus

06/2018

La Cooperativa La Granadella estrena nous productes amb la marca "Degustus": mel de romaní i mel de taronger. Són productes de proximitat i cent...

12.06.2018

Formació universitària als joves socis d'ActelGrup i TransAlfals

06/2018

ActelGrup i la Universitat de Lleida han signat un conveni per realitzar accions formatives reglades a socis i sòcies. L’acord, que té una...

06.06.2018

Sindicat de Vilassar: cent anys i bona salut

06/2018

“La història de Vilassar de Mar no s’explica sense la pagesia. I la història de la pagesia, al Maresme, no s’explica sense entendre el paper...

06.06.2018

Arròs cremós de galeres, carxofes i espardenyes

06/2018

Recepta Jeroni Castell, xef Les Moles, restaurant amb estrella Michelin *Descarrega la recepta en arxiu pdf*   Sofregit de carxofa...

06.06.2018

"Al territori tenim un rebost immens i de qualitat"

06/2018

ENTREVISTA Jeroni Castell xef restaurant “Les Moles”, una estrella Michelin La història del restaurant “Les Moles” d'Ulldecona és la...

06.06.2018

Cuina de cooperatives per a bloguers

06/2018

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i Caprabo han organitzat un Taller de Cuina de Proximitat amb productes de cooperatives...

06.06.2018

Trempera

06/2018

Agrícola de Bràfim Bràfim | Alt Camp La Cooperativa fou fundada l’any 1930 i actualment és un referent al poble de Bràfim. El clima...

30.05.2018

Les dones de les cooperatives

05/2018

En el món rural cooperatiu la dona viu una doble invisibilitat, pel fet de ser dona i per desenvolupar-se en un sector tradicionalment...

30.05.2018

Relleu a l'Associació de Seccions de Crèdit

05/2018

Josep Boqué, de la Cooperativa d’Ivars, és el nou president de l’Associació de Seccions de Crèdit, en substitució de Lluís Roig, de Cellers...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya